Prijslijst Eutonie

Individuele begeleiding       €50

In de individuele begeleiding zijn er twee pistes die u kan bewandelen. Deze zijn heel verschillend in aanvoelen maar beide zeer interessant. Toch beogen ze allebei hetzelfde doel namelijk het wekken van lichaamsbewustzijn, grensbesef en het afbouwen van onnodige spierspanning waardoor het leven wat moeitelozer aan voelt. De eerste mogelijkheid is de passieve-receptieve vorm van eutonie. De tweede vorm is de actieve-reactieve vorm. De sessie van beide vormen duurt even lang en draagt dezelfde prijs.


1.    Passief-Receptief.

Bij deze vorm van eutonie komt u genieten van een sessie eutonie waarbij u zelf niets hoeft te doen. U ligt op een matje en de eutoniepedagoog gaat door een aanraking op de kleren uw spiertonus verlagen. De beweeglijkheid van gewrichten wordt bespeeld bij het voorzichtig maniupleren van lichaamsdelen waarbij heel veel aandacht en respect is voor de grens die het lichaam zelf aangeeft. Dit is een hele zachte aanraking die als deugddoend ervaren wordt. Deze sessie bestaat uit afstrijken, in- en uitrollen van gewrichten, passieve rekkingen, aandrukken van de huid en een soort massage van de hoofdhuid. Deze handelingen zijn niet willekeurig maar, net als de andere vorm van eutonie, spierketting gerelateerd. Het ganse lichaam komt aan bod van voeten tot hoofd.


2.   Actief-Reactief.

Indien u er voor kiest om individueel actief te komen oefenen op de mat, Krijgt u een programma aangeboden dat u op het lijf geschreven is. We gaan specifiek kijken en werken aan de noden, behoeften en wensen die jij voelt en die jouw lichaam tonen.  

Bij de start van dit oefentraject gebeurt er een intake gesprek waarin u mij vertelt wat u ervaart in het dagelijks leven, wat uw klachten, vragen en wensen zijn. U komt in dit gesprek ook te weten wat eutonie voor jou kan betekenen en hoe het werkt. Dit intakegesprek duurt ongeveer 30 minuten en vindt aansluitend plaats VOOR de eerste oefensessie. Dit intake gesprek heeft geen meerprijs. Na het intakegesprek beginnen we te oefenen en krijgt u de eerste basisbeginselen van Eutonie onder de knie. U mag dus rekenen dat u voor de eerste keer dat u bij mij komt, 1,5 uur aan het werk bent.

Indien u na deze eerste keer wenst door te gaan met Eutonie bij mij, dient u gedurende de drie daar op volgende weken 1 afspraak per week vast te leggen in één keer. Dit omdat mijn agenda erg druk is en de continuïteit van oefenen in deze fase erg belangrijk is. Die oefentijd heeft uw lichaam nodig om deze manier van werken met specifieke aandacht te integreren. Tijdens deze drie keer worden de oefeningen herhaald en bouwen we van daaruit verder naar nieuwe oefeningen. Na de vier keer dat u bij mij bent geweest, hebt u al een mooi pakket basisoefeningen en vaardigheden onder de knie waar u thuis al aardig mee aan de slag kan om zelf uw pijn en lichamelijke problemen onder controle te krijgen en houden.

Wenst u dan nog verder te komen oefenen en nieuwe oefeningen te leren, kan u zelf bepalen hoe lang u dit wenst en hoe vaak en wanneer u komt. U hoeft nu ook niet langer een reeks afspraken vast te leggen zoals bij de aanvang. U maakt en betaalt elke afspraak individueel.

De prijs blijft 50 euro en een sessie duurt 1 uur effectieve werktijd.Eutonie in MINI-groepjes       €25/persoon

Als u vier keer induvidueel komen oefenen bent, bent u voldoende voorbereid om er voor te kiezen om te komen werken op de mat in kleine niveau groepjes. Dit zijn groepjes van 4 tot 5 mensen die samen komen op vaste tijdstippen. Er is hier nog een hele sterke individuele begeleiding tijdens het oefenen. Er wordt een vast oefenprogramma doorlopen waarbij alle basisoefeningen aan bod komen in een mooie opbouw. U krijgt dus ook, net als individueel, dezelfde oefeningen op dezelfde manier met een zeer individuele begeleiding indien nodig maar waarschijnlijk in een andere volgorde. Het is dus evenzeer hetzelfde traject maar anders opgebouwd. Komen werken in groepjes kost per deelnemer 25 euro. Een groepje werkt dan tussen 1,15 uur en 1,5 uur.

U sluit dan bij een vast groepje aan. Indien u niet kan komen, dient u te verwittigen. Om dit groepje te laten doorgaan, moeten er minimum 2 aanwezigen zijn. Kan u een keer niet en wil je toch heel graag de gemiste oefeningen leren, kan u voor een keertje aansluiten bij een ander groepje. Dit dient u wel af te spreken.

Is werken in kleine groepjes niets voor jou of wil je liever een oefentraject op jouw maat dat snel gaat, dan kan je er evenzeer voor kiezen om de basisstof van de eutonie individueel te blijven beoefenen in mijn praktijk, of opteren voor de Duo-eutonie sessieDuo-eutonie sessie €30/persoon


Wenst u samen te komen oefenen met uw partner, een vriend, een vriendin of een familielid maar niet met andere deelnemers erbij, dan kan u kiezen voor Duo-eutonie. U komt met twee oefenen op de mat. Het oefentraject wordt bepaald door informatie uit het intake gesprek dat op eenzelfde moment, in aanwezigheid van de twee deelnemers, plaats vindt. Ook ga ik kijken naar jullie lichamelijke toestand en de specifieke behoeften, vragen en verlangens van jullie beiden. Er wordt dan een mix van oefeningen opgesteld waarbij elk van jullie een uniek maar samenlopend oefentraject afleggen op maat. Dit kan door differentiatie in de oefeningen. De meerwaarde van deze manier van werken, is dat je dingen bij elkaar kun af toetsen, vergelijken en het geeft een speciaal gevoel aan verbondenheid met elkaar. Om op deze fijne manier samen te kunnen werken, is een openheid en vertrouwdheid naar elkaar toe belangrijk. Dit omdat het intake gesprek samen verloopt. Indien u mij iets wenst mee te delen in vertrouwen, kan u dit altijd in een persoonijke boodschap. Dit wordt dan niet besproken tijdens de intake maar ik neem de informatie wel mee in de opbouw van de oefeningen.


Eutoniebad         €80/persoon


 Heb je nog geen ervaring in eutonie of toch al wel? Een eutoniebad is altijd deugddoend. Tijd nemen om even rust te vinden in jezelf. Quality ME-time beleven in een aangename, mooie en rustige omgeving. Even herbronnen. Dat kan wanneer je een eutonie kuur volgt. Dit is een sessie van 6 uur eutonie. Deze 6 uur zijn niet noodzakelijk aan elkaar gesloten uren. Meestal worden ze verdeeld over een weekend in 2 tot 3 momenten in blokken van 2 tot 3 uur. Zo krijgt u een intense rustbeleving die zich diepgaand neerschrijft in je weefsels. Deze kuur wordt georganiseerd en u kan hier op intekenen. In een kuur kunnen maximum 5 deelnemers per keer instappen.