MTVSS

Verlang jij ook naar jouw FLOW?

MTVSS staat voor Molecular Terminal Valence Sloughing System. Of beter in het Nederlands ... 

MOLECULAIR TERMINAAL VALENTIE AFSTOTINGSSYSTEEM .

Wat doet dit juist? Soms hebben we het gevoel dat onze energie niet stroomt. Het bepaalt heel veel voor jou en jouw kwaliteit in je leven als je energie niet goed stroomt, of zelfs bepaalde zones in je lichaam gebukt gaan onder een energie blokkade. Als je energie niet meer stroomt, verliest je lichaam maar ook je leven zijn flow. Alles loopt moeilijk en je botst heel vaak tegen de dingen aan. Kortom, alles kost je veel te veel energie waardoor er geen tijd, ruimte, energie, geld, ... overblijft om te genieten van het leven.

MTVSS schept voorwaarden die maken dat jouw energie terug kan stromen, haalt blokkades weg, zorgt dat afgevoerd kan worden wat we niet wensen bij te houden en het versterkt je immuunsysteem.

Hoe weet je dat je energie niet stroomt of je blokkades hebt die je afsnijden van jouw FLOW?

Observeer jezelf, observeer je leven en je weet het.

Ons lichaam is een ingenieus systeem van verschillende netwerken. Zo heb je een netwerk van van botten en gewrichten, spieren, spierkettingen, een organen netwerkt, een hormonaal netwerk, een bloedvaten netwerkt, ... en ja... ook een ENERGIE netwerk. Al die netwerken zijn ook onderling verbonden met elkaar en werken op elkaar in. Zo ontstaat er een heeeeeel bijzonder en een wonderbaarlijk ingenieus systeem namelijk ... de mens. 

Eigenlijk is ons energienetwerk te vergelijken met een wegennetwerk. Als er wegenwerken zijn en de weg is daarom geblokkeerd en afgesloten, zal er geen doorgang zijn voor het verkeer. Het is dan stil en doods voorbij de wegversperring. Het verkeer zoekt een andere weg waardoor het op andere plekken voor de afsluiting vaak erg druk is. Ik moet je niet vertellen dat dat geen fijne autoritten zijn die tijd, ruimte, geld en energie kosten. 

Zo is dat in ons lichaam ook. Wanneer er in ons lichaam op spierniveau, op botniveau, op energieniveau, ... een blokkade zit, kan de energie die in je lichaam op bepaalde plekken zit niet doorstromen naar andere plekken. Dit kan je heel concreet merken aan je lichaam omdat je op de plekken waar de energie nog wel zit, een te hoge concentratie krijgt, en andere plekken krijgen weinig of niets. De hoge concentratieplekken van energie warmen op en de spiertonus op de plekken verhoogt. Heel vaak zijn dat ook de plekken waar we dan pijn of last ervaren. En het is niet moeilijk om aan te nemen dat de plekken waar teveel energie samen stroomt en je pijn voelt, ook je bewustzijn sterk aanwezig is. Ze trekken je aandacht en daardoor komt er nog minder bewustzijn in de zones die al ondermaats bedeeld zijn.

Dat ons lichaam vooral bewustzijn heeft in het hoofd, maakt dat we de voeling met onze voeten verliezen. We zijn vaak wandelende hoofden door het vele wat we moeten doen en verwerken. Hierdoor is er vaak weinig voetbewustzijn. Ons voetbewustzijn is onze aarding. Diezelfde aarding als wat we in ons elektriciteitsnetwerk in onze woning voorzien zodat ons huis niet in brand vliegt. Onze voeten op de grond zorgen ervoor dat je het teveel aan spanning (wat ook energie is) kan afvoeren zodat ons lichaam niet figuurlijk 'in brand' vliegt door kortsluiting. Wanneer jouw voeten hun werk doen en er een vrije flow is in het ganse lichaam, voelt dat heel aangenaam.

De energie die volop aanwezig is in het hoofd, blijft in die zone hangen. De spieren in die zones gaan in spanning en energie omhoog en doen pijn. Specifiek voor deze wandelende hoofden zijn hoofdpijn, druk op de ogen, pijn aan nek, schouders en rug. Dit is een signaal dat er geen vrije doorgang is van energie door het ganse lichaam en dat er dus ergens een versperring zit. Je kan ook een blokkade of een vernauwing van de energiestroom hebben op bijvoorbeeld je keel of op andere plekken in je lichaam. Het kan zelfs meerdere lichaamszones betreffen. Al die blokkades of vernauwingen gaan gepaard met fysieke klachten en fysieke en psychische kenmerken. Zo heb je als je een druk op de keel ervaart, vaak moeite om iets uit te spreken wat op je hart ligt waardoor het dan weer vaak in je hoofd blijft hangen. Wanneer er teveel aan energie in het hoofd aanwezig is, is er dan heel vaak minder bewustzijn en energie in het onderlichaam, de benen, de voeten en het bekken. Daardoor krijg je vaak een hele hoge concentratie van energie rond het hoofd omdat die energie niet dieper kan doorstromen dan bijvoorbeeld het middenrif. Het gevolg hiervan is o.a. verkramping van spieren in hals en schouders, hoofdpijn en migraine. Meestal voel je dan dat je ademhaling niet vrij kan stormen, zou je hyperventilatie kunnen ervaren, zou het kunnen dat je een druk op de keel, borst, maag of buik ervaart. 

Zo zie je dat we een mens uit één geheel zijn met gevoelens, gedachten en vooral veel energie. En dat alles inwerkt op elkaar. Als alles mooi in balans is, is er flow in je lichaam én in je leven.

Als je een huis huurt, moet je beloven er voor te zorgen als goede huisvader. Dat wordt contractueel vastgelegd door de verhuurder. En ons lichaam is niet anders. Ons lichaam verlangt naar een goede huisvader. Allen ben jij degene die daar over waakt. Niet altijd handig als je als enige je eigen toezichter bent. Ons lichaam is het huis voor onze ziel. Alles begint bij bewustzijn. Geen lichaam... geen leven. Eerst figuurlijk en dan letterlijk. Hoe goed zorg jij voor jezelf?