Blijven ademen

De achterflap van dit boek vertelt...

De mallemolen van het leven eist steeds meer van ons, met alle gevolgen van dien, zoals hyperventilatie, burn-out en stressklachten. In blijven ademen leer je via een vierstappenplan - hartcoherentietraining - een eenvoudige techniek om op een gezonde manier met stress om te gaan. De oefeningen vergen amper 3 x 6 minuten per dag van je tijd en kunnen ondersteund worden door handige apps. De auteurs geven ook advies over biofeedbacktoestellen indien je zelf controlemetingen wenst uit te voeren. 

Blijven ademen is een praktisch, helder werkboek om stress de baas te blijven, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Dit boek wordt jouw personal coach!

Mijn ervaring...

Wanneer een ademhaling onvoldoende diep gaat of wordt vastgezet, heeft dat een groot effect op je energie, de stofhuishouding in je lichaam en op al je organen. Allerlei fysieke klachten hangen daar mee samen. Ook in de spierkettingenmethode, die we gebruiken tijdens de eutonie, merk ik dat de ademhaling een belangrijk effect heeft op de ganse spierketting die daarmee verbonden is. Deze spierketting loopt van aan de mond over de romp naar het bekken en de liezen. Door anders te ademen, merk ik vaak dat ook de maag en de darmen beter gaan werken.

Ook speelt je ademhaling een belangrijke rol in je immuniteit. Ik hoef je dus niet te vertellen dat ademhaling enorm belangrijk is. Dit boek geeft je een beeld en helpt je onderzoeken hoe jij ademt en wat je kan d oen om dit te optimaliseren. De apps en de toestellen waar er over gesproken wordt in het boek, hoe je hier niet voor te gebruiken. Die zijn meestal betalend en niet super goedkoop. Wanneer je je hier wil in verdiepen, kan het misschien wel interessant zijn. Maar om te starten komt je al ver met dit boek, pen en papier.