De kracht van kwetsbaarheid

Wat betekent het om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme?

Op basis van twaalf jaar onderzoek stelt Brené Brown dat kwetsbaarheid geen teken van zwakte is, maar juist de weg naar moed, betrokkenheid en betekenisvolle verbinding. In dit boek moedigt ze je aan om perfectionisme te laten varen, kwetsbaarheid te omarmen en uitdagingen aan te gaan. Want of het nu om werk, relaties of opvoeden gaat: het is niet makkelijk om risico's te nemen zonder dat succes gegarandeerd is, maar het is wel de moeite waard.

Dit boek is echt een pareltje. Het is een schrijfster met humor. Als je niet zo dol bent op lezen, kan je van dit boek op youTube ook filmpjes vinden waarin de schrijfster het zelf op een podium brengt.

Mij heeft dit boek veel inzichten gegeven in mezelf. Het lezen van dit boek heeft een heel proces op gang gebracht in mezelf. Hierover kan je lezen in de nieuwsbrief van de maand maart die staat bij de zielenspiegel. Ik heb ook kunnen voelen waar mijn valkuilen en angsten zitten. Nog nooit heb ik dit zo helder mogen ervaren en me er mee kunnen verbinden. En dat heeft me bijna onmiddellijk wat opgeleverd. Ik heb namelijk mijn eigen moed voelen groeien om in de arena van het leven te staan. En dat heeft in de workshops in mijn praktijk zich ook heel fijn en mooi neergezet... waarvoor dank.

Het boek is een geschenk voor mijn leven.